Biztools

8 tegn på at du er i et dårlig forhold

I salg, i business og i livet har vi mange relasjoner og en rekke forhold. Ikke alle forholdene er like bra. Vi ser på en liste over tegn på at et forhold ikke er så bra som det burde være.

Forhold er en av bærebjelkene i livet og i forretningsverdenen. 

Enten det gjelder forholdet mellom sjef og medarbeider, mellom kolleger, mellom selger og kunde, mellom venner eller i et privat forhold, påvirker forhold både vår lykke og vår evne til yte. Hvis ikke du makter å endre forholdet, bør du sterkt vurdere exit som alternativ.


Tegn på at forhold ikke fungerer som de burde:

1. Det er ikke rom for at du kan vokse personlig i forholdet

Sunne forhold gir grobunn for personlig utviklig for alle som er i forholdet. Dersom en eller flere opplever at de må ofre personlig utvikling for å oppretteholde forholdet, er forholdet en negativ union - ikke en inkubator for personlig vekst.


2. De samme konflikter, diskusjoner og uenigheter dukker opp gang på gang

Dersom de samme tingene dukker opp gjentatte ganger er de tegn på at forholdet ikke utvikler seg i riktig retning. Fellesskapet står i beste fall på stedet hvil. Stagnasjon og frustrasjon er resultatet - ikke vekst og felles glede.


3. Den ene part mener den andre part har all skyld

I enkelte relasjoner gir den ene part gir den andre part all skyld for eget sinne og egne problemer. Må du til stadighet forsvare seg selv eller prøve å bli forstått, er det en ubalanse i forholdet. Sjansen er betydelig for at du aldri vil nå frem overfor en som ser på deg som årsaken til alle problemer og frustrasjoner. 


4. En av partene har større makt enn den andre

I enkelte sammenhenger er det naturlig at den ene part har mer formell makt enn den andre - for eksempel i forholdet mellom sjef og medarbeider. Likevel - i sunne sjef-medarbeider-forhold innser begge partene at det er likeverd på de fleste områder selv om den ene part har mer fomell makt. I slike forhold er verdiutvekslingen optimal til begge siders gagn.


I andre forhold - der ingen formelt sett har mer makt - blir forholdet dysfunksjonelt dersom den ene part tilriver seg mer makt enn den andre.

Det er viktig å huske på at ingen får mer makt i et forhold enn du gir dem. Med andre ord er det opp til deg hvordan maktforholdet utvikler seg.Salg 4.0

Markedets beste integrerte E-bok i B2B salg?

Book flere og bedre møter

Få bedre innpass hos store kunder

Effektive møter ansikt-til-ansikt

Sluttfør og forhandle fra styrke

Mentale sider i salg: bli bedre til å nå målene dine

Skriv deg til suksess

Du får læreboka pluss et tosiffret antall digitale maler som gjør at du kommer i gang umiddelbart

 

Pris: kr 500,- (eks. mva.) 


Bestille

Jeg vil lese mer før jeg evt bestiller


 

5. Du føler det som om livsenergien suges ut av deg

Enkelte mennesker nærer seg på andre menneskers energi. Det dreper livsglede, initiativ, mobiliseringskraft og beslutningsdyktighet.

Slik forhold må du bare komme deg ut av.


6. Forholdet bringer frem det verste i folk

Dersom forholdet bringer frem det verste i medlemmene av forholdet destruktivt. Evindelig krangling, skyldfordeling, smålighet og manglende tilgivelse er symptomer på et slikt destruktiv forhold. 


7. Fokus er på at den andre må endre seg

Nok et symptom på et usunt forhold, er når fokus er på at andre må endre seg, ikke  at du bør jobbe med deg selv. I et sunt forhold preget av respekt, prøver ikke menneskene i forholdet å endre den andre til en eller annen utopisk person. I et sunt forhold blir folk respektert for den de er.


8. Du blir en dårligere "deg"

Hvis du opplever at du blir en dårligere utgave av deg selv, enn du ønsker å være, kan du være i et usunt forhold. Et godt forhold stimulerer til at du jobber med personlig utvikling, ikke personlig stagnasjon.

 


Abonnere på BizTools Nyhetsbrev

 (BizTools´ukentlige nyhetsbrev om personlig utvikling, salg og ledelse)

 

Flere artikler fra BizTools Blogg


Relaterte artikler

Er du modig? Grave i fortiden - eller se fremover?
Mennesker du bør sky - del 2 Mennesker du bør sky - del 1
 

 

 
Aktuelt
Ikke selg - la kunden kjøpe

Den beste måten å selge på er ikke å selge, snarere å legge til rette for at kunden kan kjøpe av deg.

5 tilnærminger til beslutningstaker

Mantraet i forretningsorientert salg er å få tilgang til beslutningstaker. Vi ser på effektiviteten ved fem forskjellige tilnærminger.

1 uvanlig tips til bedre segmentering

De fleste selgende bedrifter segmenterer kunder og prospekter på data som omsetning, antalle ansatte, lønnsomhet, geografi og så videre. Mindre vanlig er kvalifisering og segmentering på myke ting som verdier og kultur.

7 grunner til at kunder kjøper

I forretningsmarkedet kjøper kunder verdi ikke produkter eller tjenester. Som selgere må vi reflektere over hvilke verdier våre løsninger representerer.

5 fallgruver ved jobbskifte

Når vi skifter jobb er det mange ting å tenke på. Vi bør ha et fem års perspektiv på valget vi gjør. Da kan det være lurt å unngå de vanlige fellene.

 
Utviklet av Bysant AS