Biztools

7 måter å øke produktiviteten

Å være god til å fokusere er en viktig evne for å øke produktiviteten. En viktig del av dette er å stenge ute alle forstyrrelser. Vi ser på 7 måter å øke produktiviteten på.

1. Ikke-gjøremålsliste

De fleste av oss bruker ett eller annet gjøremålssystem for å holde styr på hverdagen.

Et tips til å øke produktiviteten er å lage en liste over alle tingene du bør slutte å bruke tiden på. Skriv ned alle gjøremål som stjeler tid og energi. 

I bedriftsmarkedet har man fokus på å kutte ut all sløsing for å bedre produktiviteten. Dette gjelder i høyeste grad også oss som individer. Å sjekke e-post og sosiale medier hvert femte minutt, for eksempel, er ren sløsing av tid, energi og fokus. 

Lag en bruttoliste av alle ting du bør slutte å gjøre og sett de tre viktigste på toppen! Jobb med å kutte ut de tre tingene til det er blitt en vane (ikke å gjøre dem). Når vanen sitter, stryker du de tre tingene og setter opp de tre neste tingene og gjentar prosessen. Over noen måneder er det ganske mye tid og energi du kan frigjøre ved å kutte ut sløsende aktiviteter.

  

2. Unngå multitasking!

Det er vitenskapelig bevist at mennesker ikke er i stand til ekte multitasking. Hjernen kan endre fokus raskt, men den kan ikke jobbe parallelt med flere bevisste oppgaver.

  

Å skifte fokus fra en oppgave til en annen koster i form av omstillingstid og mobiliseringsenergi. Dette leder fort til sløsing. Derfor øker du normalt produktiviteten din dersom du fullfører en oppgave før du begynner på den neste. Det gjelder særlig oppgaver som krever vedvarende konsentrasjon over tid. I slike tilfeller er omstillingskostnadene betydelige.

   

3. Gi deg selv kortere tidsfrist!

De fleste av oss jobber best med et visst tidspress. Klarer du å disiplinere deg selv til å gi deg selv en kortere frist enn du faktisk har - kan du skape tidspress som gjør deg mer produktiv. Sett den kortere fristen inn i kalenderen din og forhold deg til den som om den er den endelige fristen. Dette er selvfølgelig krevende, men skaper du en vane om å gi deg selv kortere tidsfrister, vil du komme raskere i gang og sluttfører før tiden.

   


   

  

  


     

4. Sett i gang med en eller annen oppgave!

Har vi mye å gjøre, er det lett å bli overveldet og ende opp med fluktatferd - det vil si at vi ikke tar tak i noe som helst. Hvis du befinner deg i denne tilstanden, er et godt tips å velge en tilfeldig, enkel oppgave og gyve løs på den.

  

Handling gir handling.

  

Når du har fullført en oppgave, uansett hvor bagatellmessig den er, får du økt energi, fremdrift og flyt til å gå løs på en ny oppgave. Når du har fullført atter en enkel oppgave, har du sannsynligvis bygd opp nok fremdrift til å ta tak i en litt viktigere og mer utfordrende oppgave. Du kommer inn i en positiv spiral. 

Med andre ord, bryt den negative gjør-ikke-noe-spiralen ved å komme i gang med en kjapp og enkel oppgave!

  

5. Trim, tren og beveg deg!

Som nevnt i punktet ovenfor, stimulerer bevegelse til mer bevegelse. Du får gjort mer når du er i gang. Bevegelse reduserer ofte stress og får deg til å føle deg bedre. En rask gange på noen få minutter der hjertet pumper litt raskere, gir typisk umiddelbar positiv effekt. Vi mennesker er bygd for bevegelse - og det stimulerer til handling. Fysisk stillstand - på den annen side - stimulerer til handlingslammelse.

 

6. Få nok lys - særlig dagslys

Lys er viktig for at vi skal være opplagte og derved evne å mobilisere til innsats. Dagslys er det beste, men sørg i det minste for at lokaler / kontorer du oppholder deg i er skikkelig opplyste. Dunkelt lys er hyggelig for kos og romanse, men er ikke nødvendigvis produktivitetsfremmende. Jobber du mye inne, kan det for eksempel være lurt å ta 15 minutter av lunsjpausen utendørs.

7. Få nok søvn

Søvnmangel er drepen for produktivitet. God og tilstrekkelig søvn gir energi og overskudd til å levere på et høyere nivå. Er du sliten eller mentalt utladet, kan en liten dupp på noen få minutter gi fornyet energi og overskudd. Du bør også prioritere å skape gode vaner knyttet til å få nok og god søvn hver natt.

   


    

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale!

   

Tel: +47 98 21 66 75

E-post: jka@salesforce1.no

Web: www.salesforce1.no

Daglig leder / partner SalesForce1 Norge AS

    

   

Jens T. Kanden 

Salgstrener/salgsrådgiver

      


  

 


Relaterte artikler

16 modigheter i salg Møter - supperåd eller dyd av nødvendighet?
3 steg til å løse et problem en gang for alle 9 grep for å bygge en prestasjonskultur
4 forutsetninger for en prestasjonskultur 10 ting som ødelegger for suksess
10 råd for effektive kaffemøter Glem svakhet, fokuser på sterke sider
12 typer sløsing i salg
 

 

 
Aktuelt
Ikke selg - la kunden kjøpe

Den beste måten å selge på er ikke å selge, snarere å legge til rette for at kunden kan kjøpe av deg.

5 tilnærminger til beslutningstaker

Mantraet i forretningsorientert salg er å få tilgang til beslutningstaker. Vi ser på effektiviteten ved fem forskjellige tilnærminger.

1 uvanlig tips til bedre segmentering

De fleste selgende bedrifter segmenterer kunder og prospekter på data som omsetning, antalle ansatte, lønnsomhet, geografi og så videre. Mindre vanlig er kvalifisering og segmentering på myke ting som verdier og kultur.

7 grunner til at kunder kjøper

I forretningsmarkedet kjøper kunder verdi ikke produkter eller tjenester. Som selgere må vi reflektere over hvilke verdier våre løsninger representerer.

5 fallgruver ved jobbskifte

Når vi skifter jobb er det mange ting å tenke på. Vi bør ha et fem års perspektiv på valget vi gjør. Da kan det være lurt å unngå de vanlige fellene.

 
Utviklet av Bysant AS