Biztools

5 grunner til å forlate jobben

Er du fanget i egen komfortsone i en jobb der du behersker det meste, kan det være et signal på at det er på tide å se seg om. Selv om jobben opprinnelig kan ha vært stimulerende og utfordrende, føler du kanskje, om du er virkelig ærlig med deg selv, at du stagnerer.

 Kanskje opplever du negative ting - som du overser fremfor å ta affære. Vi ser på en håndfull signaler på at det kan være på tide å gå videre i karrieren.

1. Du lærer ikke noe nytt

Læring og utvikling er et must - for dine jobbutsikter, din personlige utvikling, din økonomi og din karriere. Du bør møte nye utfordringer jevnlig, og du bør hele tiden forbedre dine ferdigheter samtidig som du utvikler nye. Du bør eksponeres for ny kunnskap, og du børe være i stand til å omdanne denne kunnskapen til relevante ferdigheter.

   

Læring, kunnskap, ferdigheter og utvikling bør stå sentralt på agendaen hos din arbeidsgiver. Hvis ikke, er det et tydelig signal om at du bør orientere deg i jobbmarkedet.

  


      

På tide med salgstrening?

Les mer om våre skreddersydde salgstreningsopplegg!

SalesForce1 AS. Kontakt oss gjerne på telefon: +47 98 21 66 75 eller e-post: jka@salesforce1.no

   

      


       

2. Du får stadig flere oppgaver og roller, men ikke bedre betalt

Du får og påtar deg stadig flere oppgaver og roller. Du jobber mer, men lønnen er den samme, og står i hvert fall ikke i forhold til den innsatsen du må legge inn for å løse et stadig økende sett med oppgaver.

3. Stadige omorganiseringer

Hvis det er kort tid mellom hver omorganisering og stadig utskiftning i ledelsen, kan ting tyde på svak styring og ledelse av virksomheten. Selv om det kan ha andre årsaker, vil slik turbulens typisk stå i veien for utvikling og jobbtilfredshet. 

   


   


4. Du blir syndebukk

Du kan forvente å bli profesjonelt behandlet og verdsatt av din arbeidsgiver. Opplever du mobbing, verbale overgrep, upassende seksuell oppmerksomhet eller annen form for destruktiv oppførsel, er det på tide å se seg om. Selv om du konfronterer slik på rett måte, er det typisk et tegn på at ting ikke er som de skal være og du bør vurdere å gå videre, før det går på helsa løs.

5. Mange forlater selskapet

Hvis du opplever at gode og dyktige kolleger forlater selskapet fordi de kjeder seg og ikke opplever positiv utvikling, så er det nok et tegn på at ting ikke er som de burde være. Det kan være noe med kulturen, eller det kan rett og slett være at du og dine likesinnede har vokst fra de oppgavene som selskapet kan tilby.

   

Et lite varsko. Du må være dønn ærlig med deg selv og passe på at du ikke skylder på andre for en utilfredsstillende utvikling og jobbsituasjon. Det ovenstående fordrer at du etter gjentatte initiativ for å skape en bedre jobbsituasjon, innser at det ikke nytter. Du må rette og slett komme deg videre i karrieren.

   


   

Salg 4.0

Markedets beste E-bok i B2B salg?

Book flere og bedre møter

Forstå kunder og deres kjøpsprosess

Effektive møter ansikt-til-ansikt

Sluttfør og forhandle fra styrke

Mentale sider i salg: bli bedre til å nå målene dine

Pris: kr 500,- (eks. mva.) 

Les mer / bestill

 

 

 
Aktuelt
Ikke selg - la kunden kjøpe

Den beste måten å selge på er ikke å selge, snarere å legge til rette for at kunden kan kjøpe av deg.

5 tilnærminger til beslutningstaker

Mantraet i forretningsorientert salg er å få tilgang til beslutningstaker. Vi ser på effektiviteten ved fem forskjellige tilnærminger.

1 uvanlig tips til bedre segmentering

De fleste selgende bedrifter segmenterer kunder og prospekter på data som omsetning, antalle ansatte, lønnsomhet, geografi og så videre. Mindre vanlig er kvalifisering og segmentering på myke ting som verdier og kultur.

7 grunner til at kunder kjøper

I forretningsmarkedet kjøper kunder verdi ikke produkter eller tjenester. Som selgere må vi reflektere over hvilke verdier våre løsninger representerer.

5 fallgruver ved jobbskifte

Når vi skifter jobb er det mange ting å tenke på. Vi bør ha et fem års perspektiv på valget vi gjør. Da kan det være lurt å unngå de vanlige fellene.

 
Utviklet av Bysant AS